arhitect-ion-mihai-flondor

Ion Mihai Flondor

 • 16 ani experiență ca arhitect de clădiri, urbanist și restaurator;
 • Membru în Ordinul Arhitecților din România, cu drept de semnătură.
 • Membru al Uniunii Restauratorilor, cu drept de semnatura.
 • Doctor în Urbanism. Asistent universitar la facultatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București. 

Ca urbanist, m-a interesat îndeosebi analiza și interpretarea legăturii dintre modelele matematice și urbanism pentru rezolvarea problemelor specifice urbanismului (dezvoltarea aglomerărilor urbane, probleme sociale, trafic etc).   

 • Cel mai provocator proiect în care m-am implicat: Restaurarea, consolidarea,  conversia muzeală și punerea în valoare a castelului Brukenthal –  Avrig –  faza PT  –  coautor.
 • Cel mai creativ: Imobil birouri SKY TOWER București coautor.
 • Cea mai cunoscută clădire pe care am restaurat-o: Impulsionarea, dezvoltarea județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște D.A.L.I. – 2016 – co-autor. 

 

arhitect-de-interior-silvia-ionescu

Silvia Ionescu

 • Doctor în Arhitectură. Asistent universitar la UAUIM, Facultatea de Arhitectură de Interior.
 • 5 ani experiență ca Arhitect de Interior spații rezidențiale și publice.
 • 12 ani experiență în Amenajări Interioare.
 • 2 ani experiență ca Designer de Produs.
 • Scenograf.

Călătoria mea profesională a început cu pasiunea pentru desen și s-a concretizat într-o îmbinare între artă și tehnică: arhitectura de interior. După ce am absolvit liceul de artă, am studiat Scenografia la Universitatea Natională de Arte și Arhitectura de interior la Univestitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București.   

Unul dintre subiectele care mă pasionează este relația spectacol-spațiu – tehnologie. Am analizat în teza mea de doctorat „diversitatea spațiilor arhitecturale și urbane sensibile, vii, libere din București ce pot fi transformate în spații teatrale neconvenționale, permanente sau temporare”.

 • Cel mai provocator proiect în care m-am implicat: Showroom Izotec.
 • Cel mai creativ: Conversia Halelor Carol în Teatru neconvenţional, Bucureşti.
 • Cel mai cunoscut: Concurs de idei de arhitectură: Foyer urban în fața Teatrului de Operetă “Ion Dacian”, Organizat de Uniunea Arhitecților România, coautor, locul II.

arhitecti Siarh BucurestiNoi, Silvia și Ion  formăm împreună o echipă închegată și pasionată de arhitectură.

Prin natura formării noastre profesionale putem realiza proiecte de arhitectură pornind de la macro (planuri de urbanism PUZ, PUD) la clădiri de arhitectură, fie ele publice sau private, până la detalii ce creează atmosfera interioară a spațiului (arhitectură de interior). 

Pe lângă beneficiile legate de estetica clădirii, a spațiului unde urmează să locuiești, diminuarea costurilor materialelor și economisirea timpului, în cele din urmă, rămâne  o prietenie între architect și beneficiar. 

Credem că proiectele de arhitectură sunt interesante prin partea lor de proiectare, unde arhitectul trebuie să rezolve funcțional, spațial, estetic problemele și că la fel de important este relația creată între arhitect și beneficiar; o relație care, din partea arhitectului, trebuie să aibe un rol de înțelegere a nevoilor beneficiarilor. 

De la amenajarea unei garsoniere, până la proiectarea unui mall, îți mulțumim că ne oferi oportunitatea de a te ajuta să îți concretizezi viziunea.

Deși biroul nostru este, oficial, în București, ne deplasăm adesea în Piatra Neamț, orașul nostru natal. Astfel, putem prelua proiecte de arhitectură rezidențială (case și vile), arhitectură publică (clădiri și imobile), arhitectură de interior, amenajări interioare și în județele Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău.

Nu ezita să ne scrii un email pe [email protected]