Concurs Foyer urban în faţa Teatru National de Opereta si Musical Ion Dacian, Bucureşti
Concurs organizat de Uniunea Arhitectilor din România

Locul II ex aequo

Bucureşti, 2017
Echipa: dr. arh. int Silvia Ionescu, dr.arh. Ion Flondor

Conceptul nostru a fost crearea unui spațiu public, cu funcțiuni potrivite pentru foyerul urban propus prin temă, dar care să nu afecteze vizual clădirea teatrului. Astfel am propus un subsol care să ofere funcțiuni publice (Galerie de Artă, Librărie, Cafenea). De asemenea, am dorit să marcăm direcția dată de intersecție și Biblioteca Naţională prin gradenele propuse spre subsol şi scară de acces în subsol. Este o direcţie marcată indirect care nu afecteză vizual la nivelul terenului teatrul. Intrarea principală este amplificată de podul propus marcând direcția principală de acces în spațiul Teatrului de Operetă Ion Dacian.

Materialele şi cromatica folosită sunt în concordoanță cu imaginea teatrului, am propus placări cu plăci de beton pentru faţade și accente cu accente de roșu.