Amenajare Apartament L
Bucuresti, 2018
Echipa: dr. arh. int Silvia Ionescu, dr.arh. Ion Mihai Flondor

Proiectul prezinta amenajarea unei case din orasul Piatra Neamt realizat de catre biroul de arhitectura si design Siarh. Beneficiarul este o familie de ingineri, ce si-a dorit o amenajare ce imbina stilul clasic cu elemente rustice. Provocarea proiectului o reprezinta unificarea vizuala a celor doua spatii destinate bucatariei si livingului. Am ales ca in camera mai mare sa amplasez zona de bucatarie ce se delimiteaza de zona de relaxare printr-o insula ce are dublu rol fuctional, loc de luat masa si zona de preparare. Centrul de interes al acestui spatiul il reprezinta semineul flancat de cele doua fotolii colorate, acet tablou fiind si capat de perspectiva.

Un rol important in acest proiect il joaca ritmul creat de alternanta finisajelor. La nivelul pardoselei am ales sa creez un ritm intre placile ceramice colorate si placile ceramice ce imita lemnul. Pentru a aduce accente rustice si a unifica intreg spatiu am ales sa anim plafonul cu un ritm realizat din elemente din lemn (grinzi aparanete).