Amenajare Showroom Izotec 1
Piatra Neamţ, 2017
Echipa: dr. arh. int Silvia Ionescu, dr. arh. Ion Mihai Flondor

Din punct de vedere arhitectural spațiul a fost o provocare datorită dimensiunilor reduse. Având acest cadru limitat, am dorit să măresc spațiul prin mici trucuri vizuale, precum culori deschise cu accente colorate, lumini direcționate, piese de mobilier strict fucționale pentru a nu aglomera inutil spațiul.

Conceptul de amenajare a showroom-ului Izotec este strâns legat de imaginea vizuală a brandului. Astfel, culorile ce domină spațiul sunt roșu și griul aflate în echilibru. Stilul de amenajare îmbină elementele industriale precum cadrele metalice, betonul aparet și elemente minimaliste, implementate la nivelul mobilierului și a corpurilor de iluminat.

Laitmotivul care definește conceptul de amenajare este legătura dintre cele doua spații destinate publicului ce se realizează printr-o bandă roșie.Aceasta bandă ne întâmpină de la intrare prin intermediul cadrului care marchează accesul, continuând la nivelul plafonului unind cele două spații, astfel clienții sunt ghidații vizual să exploreze întrega zonă de expunere.