Amenajare Showroom Izotec 1
Piatra Neamt, 2017
Echipa: dr. arh. int Silvia Ionescu, dr.arh. Ion Mihai Flondor

Din punct de vedere arhitectural spațiul a fost o provocare datorită dimensiunilor reduse. Având acest cadrul limitativ am dorit să măresc spațiul prin mici trucuri vizuale, precum culori deschise cu accente colorate, lumini direcționate, piese de mobilier strict fucționale pentru a nu aglomera inutil spațiul.

Conceptul de amenajarea a showroom-ului Izotec este strâns legat de imaginea vizuală a brandului. Astfel culorile ce domină spațiul sunt roșu și griul aflate în echilibru. Stilul de amenajare imbină elementele industriale precum cadrele metalice, betonul aparet și elemente minimaliste, implementate la nivelul mobilierului și a corpurilor de iluminat.

Laitmotivul ce definește conceptul de amenajare este legătura dintre cele doua spații destinate publicului ce se realizează printr-o bandă roșie ce ne întâmpină de la intrare prin intermediul cadrului ce marchează accesul, continuând la nivelul plafonului unind cele două spații, astfel clienții sunt ghidații vizual să exploreze întrega zonă de expunere