amenajare interioara apartament bucurestiNe ocupăm de fiecare etapă a proiectului, indiferent de dimensiune și complexitate. Luăm în considerare toate aspectele: posibilitățile spațiului, funcționalitatea, imaginea și bugetul.  

Echipa este formată din: 

  • Silvia: dr. în arhitectură, scenograf, 12 ani experiență în amenajări interioare și 5 ani experiență ca arhitect de interior.
  • Mihai: dr. în arhitectură, 16 ani experiență ca arhitect de clădiri și proiectant, urbanist, restaurator. 

Cum lucrăm? Etapele amenajării interioare: 

Fiecare proiect de design interior începe cu o discuție cu beneficiarul, la fața locului. Vorbim despre stilul arhitectural preferat, despre provocările spațiului și despre feelingul pe care designul ar trebui să îl transmită.

Urmează masuratorile și redesenarea în format electronic a spațiului.

Cea mai frumoasă parte a proiectului de amenajare interioară este conceptul / creația: propunem finisaje, materiale, game cromatice, obiecte de la diverși furnizori, propunem compartimentarea și amplasarea mobilierului.

Realizăm imagini 3D, simulări ale aspectului casei / apartamentului la final.

Dacă e cazul, depășim rolul de designeri de interior și intram în rolul de arhitecti de interior – arta întâlnește tehnica.  Proiectul tehnic constă în planșe cu planuri, elevații și detalii necesare execuției (planuri de instalații electrice, instalații sanitare, alte detalii specifice), adunate în dosarul care va fi dat muncitorilor pe șantier, pentru a înțelege lucrările ce urmează a fi făcute.

Urmează realizarea unei liste de cumparaturi detaliate cu tabele de dimensiuni, cantități, furnizori, pentru piese de mobilier, finisaje, elemente decorative. Sau planșe de detaliere pentru furnizorul de mobilă la comandă. 

În cele din urmă, facem vizite la șantier pentru urmărirea și coordonarea lucrărilor.

Designer de Interior, Decorator sau Arhitect de interior? Care-i diferența?

Orice persoană creativă, care a urmat un curs de cateva zile, se poate declara Decorator. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Vrem doar să subliniem că decoratorul are competențe limitate. Decoratorul se ocupă de aspectele de suprafață ale amenajărilor interioare – împodobirea unui spațiu cu lucruri frumoase.

Designerul de Interior poate fi absolvent al unei facultăți de profil de 3 ani sau al unui curs complementar de câteva luni. Designerul de interior are competențe dincolo de latura estetică. Acesta poate efectua lucrări de proiectare și de renovare a interioarelor. În atribuțiile designerului nu intră însă elementele de construcție interioară și avizarea lucrărilor.

Arhitectul de interior este absolvent al unei facultăți de 5 ani, cu specializarea “arhitectură de interior”. Arhitectul de interior poate întocmi proiecte complexe de arhitectură de interior de la A la Z: concept, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţia tehnică pentru autorizarea construcţiei și pentru obţinerea avizelor, supervizarea lucrărilor. 

amenajari rezidentiale

Arhitect vs Urbanist

Arhitectul proiectează clădiri. Urbanistul organizează spațiul la nivel macro, reglementează. Ambele specializări se obțin în urma absolvirii unei facultăți de 5 ani.  Implică atât abilități tehnice, creative, cât și analitice, deoarece trebuie să ia în considerare codurile de construcție, nevoile clienților și bugetele atunci când lucrează la un proiect. 

 

  Având lângă tine o echipă de specialiști acreditați, cu siguranță vei avea proiectul mult visat. 

 În ce mod crezi că te-am putea ajuta? 

Nu ezita să ne scrii un e-mail pe [email protected]